Lijst Home‎ > ‎

Slangenkuil

Geplaatst 19 okt. 2010 02:15 door susan *   [ 22 okt. 2010 06:03 bijgewerkt ]
David Almond mag zich een succesvolle schrijver van jeugdromans noemen. Hij won vele prijzen, waaronder drie Nederlandse zilveren zoenen. Dit jaar kreeg hij de hoofdprijs: de Hans Christian Andersen prijs. Dit is de internationale kinderboekenprijs die eerder onder andere werd uitgereikt aan Astrid Lindgren en Annie M.G. Schmidt.
Slangenkuil is een ´echte Almond´ waarin bekende thema´s van de schrijver aan de orde komen zoals de vriendschap tussen jongens, kinderen die elkaar pesten, de liefde voor de natuur en een zweem van geheimzinnigheid.
Het verhaal draait om Liam. Samen met een vriend vindt hij een achtergelaten baby. De baby wordt opgenomen in een pleeggezin en Liam gaat haar bezoeken. In het pleegezin ontmoet Liam Crystal, die haar familie verloor bij een brand, en kindsoldaat Oliver. Het leven van de baby, Chystal en Oliver mengt zich met dat van Liam en dat leidt tot een spannende confrontatie tussen oude en nieuwe vrienden.
De gebeurtenissen en de gedachten van Liam worden in de vertrouwde prachtige stijl van Almond verteld. Ook dit boek van Almond blijft aan je ´plakken´. Als het verhaal gelezen is gonst de sfeer nog een paar dagen na en de beschreven gebeurtenissen lenen zich ervoor ze nog eens te overpeinzen.
 
Slangenkuil
David Almond


Querido, 2010     €13,95