Lijst Home‎ > ‎

Stimmy of het oerwoud in de stad

Geplaatst 6 okt. 2010 01:20 door susan *
Ook deze Kinderboekenweek is er een prachtig prentenboek voor een klein prijsje uitgegeven. Het heeft een heerlijke ouderwetse titel Stimmy of Het oerwoud in de stad. Het prentenboek is gemaakt door Daan Remmerts de Vries en Philip Hopman. Dit duo maakte ook samen het boek Voordat jij er was, waarvoor ze de Gouden Griffel kregen.
Het verhaal gaat over Stimmy en hij woont in de grote stad, dat is duidelijk te zien op de illustraties: hoge gebouwen, veel auto´s, winkelstraten en weinig groen. Stimmy zou liever in een oerwoud zijn en op een dag gooit hij zijn schooltas in de prullenbak en gaat het park in om daar te verdwalen en ´heel misschien dat je dan wel in het oerwoud komt´. Stimmy´s vrolijkheid wordt opgemerkt door de honden van het park die massaal achter hem aan gaan. ´Al die wilde honden, dát hoort niet in een oerwoud! Zo hard hij kan rent Stimmy naar de uitgang van het park.´ De honden zetten de achtervolging in.
´Nu is op deze zelfde dag een neushoorn uit de dierentuin ontsnapt´ en het dier is boos. Als hij oog in oog met een rode wolkenkrabber komt te staan valt de neushoorn het gebouw aan en beukt er grote stukken van af, instorting dreigt. Als het verhaal van Stimmy en de neushoorn elkaar raken wordt alles opgelost en loopt het goed af voor Stimmy en voor de neushoorn.
Het prentenboek, dat slechts 5 euro kost, is op normaal prentenboekformaat uitgegeven en dat doet de illustraties recht. Remmerts de Vries en Hopman hebben in elkaar werk getekend en het resultaat is geslaagd. Collage, teken- en verftechnieken komen samen en het resultaat neemt de kijker mee naar de drukke stad of het spannende oerwoud. Wie de illustraties goed bekijkt zal ook het bekroonde boek erin terug vinden.
Voor jonge kleuters zal het verhaal wat ingewikkeld zijn, met zijn twee verhaallijnen. Stimmy is zelf geen kleuter, want op school zit hij in een schoolbank weg te dromen. Het boek lijkt daarom het meest geschikt voor kinderen vanaf vijf/zes jaar.
Het prentenboek van de Kinderboekenweek is een bijzondere uitgave met originele illustraties en een hoopvol verhaal.

Stimmy of Het oerwoud in de stad
Daan Remmerts de Vries (tekst en ill) en Philip Hopman (ill)
 
Prentenboek van de kinderboekenweek 2010     €5,00