Lijst Home‎ > ‎

Superbeesje is al onderweg- Guido van Genechten

Geplaatst 27 sep. 2011 00:26 door susan *   [ 9 dec. 2012 07:52 bijgewerkt ]
Wie het nieuwste prentenboek van Guido van Genechten opent ziet allerlei dieren die dringend hulp nodig hebben: een olifant zit vast in de modder, boven een afgrond bungelt een hond, een kameel staat in de woestijn uit te drogen, een slang zit serieus in de knoop en op een strand is een walvis aangespoeld. Het is de hoogste tijd dat er een superheld in actie komt en jawel, Superbeesje is al onderweg.
Het kleine turbolieveheersbeestje komt aansnellen op raketsnelheid en met zijn ´superkrachtige olifantenzuignap´ trekt hij de olifant uit de puree, met zijn ´mega-uitschuifbare vangnet voor vallende beesten´ vangt Superbeesje net op tijd de hond op en ook de andere dieren worden door Superbeesje geholpen.
Na een drukke dag kruipt Superbeesje in zijn superbedje, maar er komt nog een oproep binnen en ook nu schiet Superbeesje te hulp: hij is al onderweg met…een voorleeskoffer.

Superbeesje is een erg leuk lieveheersbeestje, met zijn turboaandrijving en zijn vele verrassende hulpstukken waarmee hij al die dieren helpt die zoveel groter zijn dan hij. Dat verschil in grootte benadrukt Van Genechten natuurlijk in zijn illustraties, zo zien we het kleine Superbeesje met de nog druipende olifant door de lucht vliegen en Superbeesje kan met zijn ´onwaarschijnlijke turboduwer´ zelfs een walvis de zee in krijgen.
De illustraties Van Genechten zijn kleurig en sfeervol, de verschillende gebieden waar de dieren in nood zijn hebben hun eigen sfeer, de hond bengelt boven de Grand Canyon, de dorstige kameel staat eenzaam in de woestijnvlakte en die arme slang-in-de-knoop heeft vast geen oog voor zijn groene omgeving.
Van Genechten tekent de dieren natuurgetrouw, kinderen zullen de afgebeelde dieren direct herkennen. De illustraties ogen rustig en de actie in het verhaal wordt duidelijk afgebeeld en vult zo de tekst aan. Op de illustratie kan de lezer bijvoorbeeld zien hoe een ´machtige knopentrekker´ en een ´wonderbaarlijke watertank´ eruit zien.

Superbeesje is al onderweg is een fijn superheldenprentenboek waar jonge kinderen zeker van zullen genieten.

Superbeesje is al onderweg
Guido van Genechten
 
Clavis, 2011     €15,95