Lijst Home‎ > ‎

Wie gaat er mee?

Geplaatst 12 sep. 2010 03:15 door susan *   [ 26 sep. 2010 08:16 bijgewerkt ]
Dit jaar komt het honderdste gouden boekje uit. Ter gelegenheid van dit heugelijk feit is dit Gouden Voorleesboek uitgekomen. Voor een aantrekkelijke prijs zijn twaalf populaire gouden boekjes gebundeld. Er is een zorgvuldige keuze gemaakt waarbij diverse auteurs en illustratoren van de gouden boekjes aan bod komen. Oud en vertrouwd zijn de vijf brandweermannetje die met luid kabaal uitrukken naar het brandende huis van de familie Lutteput of de gele taxi die probeert Tom en zijn moeder op tijd op het station te krijgen. Wellicht iets minder bekend is het verhaal van de zeven postbodes die er gezamenlijk voor zorgen dat de brief van Robbie bij zijn oma aankomt.
Het boek is prachtig uitgegeven, de gekleurde platen komen goed tot hun recht op het glimmende papier. Wel is het zo dat niet alle platen uit de oorspronkelijke boekjes zijn opgenomen en soms is dat storend. Vooral in het verhaal van het dikke agentje die voor ons uitvoerig beschrijft dat er een geweldige circusoptocht aankomt, maar de plaatjes ervan staan niet in dit boek. Toch is het een geslaagde uitgave om voor te lezen of om oude herinneringen weer op te halen.
Uitgeverij Rubinstein geeft verschillende luisterboeken uit met bekende verhaaltjes uit de gouden boekjes. Deze zijn erg leuk. Om een indruk te krijgen kan een stukje worden afgeluisterd op de website van de uitgeverij, www.rubinstein.nl
Er is meer leuk nieuws over de gouden boekjes. Joke Linders schreef een boek over de geschiedenis van de Nederlandse gouden boekjes en dit najaar komen er verschillende nieuwe titels uit. Meer daarover in latere kinderboekenpraatjes.

Wie gaat er mee?
Een avontuurlijk Gouden Voorleesboek

Rubinstein, 2010    €15,00