Lijst Home‎ > ‎

Wild verliefd

Geplaatst 20 sep. 2010 03:21 door susan *   [ 14 feb. 2012 02:52 bijgewerkt ]
In het boek Wild verliefd doet Ditte Merle een boekje open over liefde en seks bij dieren. Het levert een bonte verzameling kennis op: wie zijn de grootste uitslovers in het dierenrijk, welke dieren houden wel van een heftige seksparty en wie heeft de langste piemel? We lezen over slakken en hun glibberballet, over slurfzoenende olifanten, schorpioenen die liever op afstand met elkaar knuffelen en de bidsprinkhaan moet het niet aanleggen met een hongerig vrouwtje want dat kost hem zijn kop.
Het boek is een aaneenschakeling van interessante weetjes over het liefdesliefde van dieren. De vrolijke tekst past goed bij de illustraties van Alex de Wolf. Zijn tekeningen laten de dieren duidelijk zien en zijn gemaakt met een knipoog naar de tekst: duiven zitten te snavelzoenen, libellen vormen een liefdeshartje en een acouchi is aan het wildplassen.
Het boek is opgebouwd uit losse stukken tekst die door elkaar gelezen kunnen worden. Er is een trefwoordenlijst opgenomen die het vinden van specifieke informatie makkelijk maakt.
In een boek over liefde en seks ontkom je natuurlijk niet aan het gebruik van woorden als ´piemel´, ´wipgaatje´, ´vrijpartij´, ´wipjes´ en ´pikkie in spleetje´. Het is de vraag of kinderen rond een jaar of tien al over deze onderwerpen willen lezen. De humoristische, losse manier van schrijven van Ditte Merle maakt dit wat beladen onderwerp wel makkelijk toegankelijk.
Een heerlijk boek om in te zappen en je te laten verassen door de vele leuke details.
Het boek kreeg dit jaar de gouden uil en een zilveren griffel.
 

Wild verliefd
Ditte van Merle (tekst) en Alex de Wolf (ill)
 
The house of Books, 2009     €14,50