Lijst Home‎ > ‎

Zwartkonijn

Geplaatst 25 sep. 2010 06:36 door susan *   [ 18 jun. 2012 01:51 bijgewerkt ]
´De straten hadden die vermoeide zondagochtendsfeer- met de kater van de zaterdagavond ervoor- en ik moet toegeven dat ik een zielig soort plezier beleefde aan de somberte en leegte om mij heen. Ik wílde dat alles een grote ellende was. Ik had een krankzinnige nacht achter de rug. Ik was Raymond kwijt. Had alles verknald bij Nicole. Ik had het koud, was nat, mijn hoofd bonste nog steeds…
Ik wílde me zielig voelen.
Dus deed ik dat.´


Wat een reünie van een oude vriendenclub had moeten worden loopt uit op een ´krankzinnige nacht op de kermis´. De voormalige vrienden zijn uit elkaar gegroeid en de reünie eindigt met ruzie. Pete voelt zich verantwoordelijk voor de kwetsbare Raymond en hij gaat naar hem op zoek op de plaatselijke kermis. Hij vindt Raymond in gezelschap van de populaire Stella die de draak met hem steekt. Pete maakt Raymond los van Stella en wil hem naar huis brengen, maar hij verliest hem uit het oog. Pete blijft de hele nacht naar hem op zoek.
Als de zondag aanbreekt blijkt Raymond niet thuis te zijn. Wel vindt Pete het zwarte konijn van zijn vriend, het dier is op gruwelijke wijze is vermoord. Pete vraagt zijn vader, een politieman, uit te kijken naar Raymond, maar de politie heeft echter zijn handen vol aan een andere zaak, Stella wordt vermist. Pete probeert te ontrafelen wat er die zaterdagavond is gebeurd.
Kevin Brooks laat ook met dit boek zien een geweldige schrijver te zijn. Zijn sfeerbeschrijvingen zijn prachtig en als geen ander weet hij de spanning geloofwaardig op te bouwen en vast te houden. Dit indringende verhaal is prachtig vertaald door Jenny de Jonge.

Zwartkonijn
Kevin Brooks
 
De Harmonie, 2010    €21,50