Lijst Home‎ > ‎

Zzz - Loes Riphagen

Geplaatst 4 okt. 2013 03:22 door susan *   [ 4 okt. 2013 03:22 bijgewerkt ]

Loes Riphagen debuteerde in 2008 met haar prentenboek Slaapkamerdieren en is sindsdien niet meer weg te denken uit de wereld van het prentenboek. Niet verwonderlijk dat het cpnb haar vroeg het prentenboek voor de Kinderboekenweek te maken. Het werd Zzz, een mooi groot uitgegeven prentenboek boordevol ´riphagentjes´. 

Bij het openslaan van het boek zien we dat Meneertje, die sterk op haar vader lijkt, een meer dan vervelende dag heeft: zijn fiets is gestolen, hij staat in de hondenpoep, het eten brandt aan en zijn hamster is dood. Somber gestemd gaat hij naar bed en valt om 0.00 uur in slaap. Drie kwartier later begint zijn nachtavontuur. Al slaapwandelend loopt hij een groep enge monsters tegemoet met zijn vrienden Konijn en Banaan. Ze weten aan de monsters te ontsnappen en lopen direct een nieuw avontuur in waarin Meneertje achter een piraat aanjaagt die een prinses ontvoerd heeft. Op de volgende bladzijde is hij de ster van het voetbalveld en Meneertje is nog lang niet uit gedroomd: hij treedt nog op in het circus, vliegt te midden van beroemdheden door de lucht, hij is een popster, hij danst met een zeemeermin, hij vecht in het Wilde Westen en hij bezoekt luilekkerland. Om 8.00 wordt Meneertje wakker met een grote glimlach om zijn mond, klaar voor een nieuwe dag. 

Ook dit  prentenboek van Riphagen staat vol met wonderbaarlijke schepsels. Een deel daarvan zagen we al in haar eerder verschenen boeken. Voor dit boek heb je eigenlijk een paar extra ogen nodig want er gebeurt zóveel. Iedere pagina is druk bevolkt en er valt heel wat te ontdekken. Voor wie bang is nog wat te missen worden er op de achterkant van het boek kijkaanwijzingen gegeven, bijvoorbeeld de vraag hoeveel kabouters er in het boek te vinden zijn. 
Zzz is een prachtig prentenboek dat garant staat voor vele uren kijkplezier. Een echt cadeau van het cpnb aan de jonge lezers! 

Zzz
Loes Riphagen CPNB, 2013
€5,00 tijdens de Kinderboekenweek