lijst AVI-boeken‎ > ‎

Foeksia klaar voor de start! - Paul van Loon

Geplaatst 7 sep. 2013 01:09 door susan *   [ 7 sep. 2013 01:09 bijgewerkt ]

Ook Foeksia de miniheks, een creatie van Paul van Loon, is klaar voor de Kinderboekenweek waar sport en spel centraal staan. Foeksia bereidt zich voor op de heksen-spelen, een wedstrijd die bestaat uit vier onderdelen: Bezem Springen, Bezem Bal, Bezem Vliegen en Bezen Werpen. Het wordt een spannende strijd die met een extra wedstrijd moet worden beslist. Maar die wedstrijd verloopt heel vreemd. 


Foeksia klaar voor de start! is een avi E4 leesboek, maar Paul van Loon schrijft zo levendig en soepel dat het boek zich ook uitstekend laat voorlezen. De moraal van het verhaal is duidelijk en wordt zelfs extra onder de aandacht gebracht door het met roze letters uit de tekst te laten springen:´Winnen of verliezen doe je nooit alleen. Samen dingen doen, dat is de allermooiste prijs.´ Gelukkig relativeert Foeksia dit met een grapje zodat het niet al te hoogdravend wordt. 
De charme van het boek is niet alleen het grappige leuke verhaal, maar ook de illustraties van Saskia Halfmouw. Ga er maar aanstaan om alle heksendeelnemers in de hitte van de strijd geloofwaardig te tekenen. Halfmouw is daar goed in geslaagd. Ze brengt de heksensporten mooi in beeld en vooral de verschillende gezichtsuitdrukkingen zijn goed af te lezen. Haar gekleurde illustraties krijgen volop de ruimte en zo is Foeksia klaar voor de start! ook voor het oog een aantrekkelijk boek. 
Als bonus is een cd van Kinderen voor Kinderen toegevoegd met het lied van de Kinderweek waarvoor Paul van Loon de tekst schreef en Tjeerd Oosterhuis de muziek. 

Foeksia klaar voor de start! 
Paul van Loon (tekst) en Saskia Halfmouw (ill)
 

Leopold, 2013     € 9,95