Ridders, op uw plaatsen...Start! - Marjet Huiberts

Geplaatst 19 sep. 2013 02:32 door susan *   [ 19 sep. 2013 02:32 bijgewerkt ]

Ook ridders doen aan sport en spel. Ridder Florian de Bange beleeft drie sportieve avonturen in Ridders, op uw plaatsen...Start!, een prentenboek dat speciaal voor de Kinderboekenweek is gemaakt en te koop voor een zeer vriendelijke prijs. Twee avonturen kennen de fans van ridder Florian al uit de eerder verschenen boeken, één avontuur is nieuw. 

In het eerste verhaal neemt de kleine Ridder Florian het op tegen Ridder Jan van Ballegooijen in het steekspel. Het lijkt of hij geen schijn van kans heeft, maar samen met zijn kleine babypony Sjonnie weet Ridder Florian Jan op de grond te krijgen. In het tweede verhaal gaat Ridder Florian op jacht met hertog Han van Spangen. Maar Florian is niet zo´n killer en hij schiet liever niet. In het laatste verhaal staan de drie ridders klaar voor de start om met hun paarden om de gouden riddercup te strijden. 

De drie verhalen op rijm zijn een genot om voor te lezen. Ritme en rijm lopen lekker en Marjet Huiberts weet daarin de spanning van de strijd goed weer te geven: ´´t Paard van Jan duikt naar beneden./´t Paard van Han is uitgegleden,/want hij rende achteruit,/en nu ligt-ie op z´n snuit./ Sjonnie huppelt als een hondje/in een mum van tijd het rondje./ ´Naar de streep!´roept Florian./´Sjon, ik weet dat je het kan!´ ´
Philip Hopman brengt alle riddercapriolen in beeld. In een pastelkleurig palet volgt de lezer de ridders in de strijd. In het eerste avontuur tegen een kale achtergrond, in de andere avonturen is er veel te zien rond de hoofdpersonen. 

Ridders, op uw plaatsen...start! 
Marjet Huiberts & Philip Hopman 


Gottmer, 2013     €5,00 

Andere boeken van Marjet Huiberts op kinderboekenpraatjes : 
Ridder Florian maakt vrienden 
Aadje Piraatje