Goed verstopt!

Geplaatst 15 apr. 2011 04:50 door susan *   [ 15 apr. 2011 04:51 bijgewerkt ]
Een beginnend paashaasje gaat op weg naar zijn eerste opdracht: hij moet eieren verstoppen bij Tim. Hij vindt het huis, weet binnen te komen (hij gooit er wel een bloempot bij om) en hij vindt ook de kamer van Tim.
Er zijn daar heel wat verstopplekken want het is een rommeltje. Het paashaasje legt de eieren in een mand, maar dit blijkt de mand van Fred de hond te zijn. Gelukkig gaat Fred niet op de eieren zitten. Samen met het paashaasje verzint hij een betere plek om de eieren te verstoppen. De volgende dag moet Tim heel goed zoeken voor hij de eieren heeft gevonden.

De illustraties in dit boek zijn mooi kleurrijk en ondersteunen het verhaal. Wel storend is dat het paashaasje aan het begin van het verhaal een geel huis met groene luiken moet zien te vinden en daar zijn er twee van.
Op de illustraties zijn veel details afgebeeld, vooral als de kamer van Tim in beeld komt. De hond is getekend als een grote lieve lobbes.

Het boek heeft een aardig verhaaltje maar moet het vooral hebben van de tekeningen. Geschikt vanaf een jaar of vier en extra leuk voor gezinnen met een hond.

Goed verstopt!
Frauke Weldin (tekst) en Päivi Stalder (ill)

Uitgeverij De Vier Windstreken, 2008    € 13,95