Boe! roept Klein Konijn

Geplaatst 6 dec. 2010 01:21 door Onbekende gebruiker   [ 6 dec. 2010 03:38 bijgewerkt door susan * ]
Boe! Roept Klein Konijn
is een prentenboek van de Britse tekenaar en schrijver Jonathan Allen. Klein Konijn zit in de wei en roept ´Boe!´. Aan de grote letters kunnen we zien dat Klein Konijn heel hard roept. Een kalfje komt vragen waarom Klein Konijn ´boe´ roept. ´Boe klinkt zo leuk´zegt Klein Konijn. ´Kun je nog meer dieren nadoen?´ vraagt kalfje. ´Ik kan ook bèè roepen, zegt Klein Konijn. ´Ja, leukzegt kalfje en samen roepen ze heel hard ´BÉÉ´. Daar komt natuurlijk een lammetje op af en die stelt dezelfde vragen ´waarom roepen jullie zo hard?´ en ´kunnen jullie nog meer dieren nadoen?´ Klein Konijn kan ook ´knor´ roepen en ´ia´ en ´kwek kwek´ en daar komen een biggetje, een ezel en een eendje op af. Als alle dieren bij elkaar zijn zeggen ze dat ze hun eigen geluid het mooiste vinden, maar welke geluid zou Klein Konijn toch het mooist vinden?

De dieren in dit prentenboek zijn zonder achtergrond getekend, ze staan op een groene ondergrond en op enkele tekeningen staat een hekje. Ik vind de tekeningen niet zo geslaagd, de dieren zijn bijna karikaturen en ze hebben storende opvallende ogen. Maar dit is vast een kwestie van smaak, andere omschrijven de tekeningen als ´heerlijk´.

Als voorleesboek is het geslaagd, met zijn terugkerende vragen en antwoorden, het gezamenlijk maken van diergeluiden en zijn originele einde. De peuter kan er ook nog spelenderwijs van leren dat een lammetje een klein schaap is en een kalfje een kleine koe. Terecht is dit boek geselecteerd voor de voorleesdagen van 2011.

Boe! Roept Klein Konijn
Jonathan Allen

Van Goor, 2009  €12,99