Wie?

Geplaatst 9 dec. 2010 07:00 door susan *   [ 9 dec. 2010 07:02 bijgewerkt ]
Wie? is een voorleesboekje voor peuters en geselecteerd voor de Nationale Voorleesdagen 2011. De tekst en de tekeningen zijn van Guido van Genechten.

Op de linkerbladzijden van het boekje wordt een vraag gesteld, bijvoorbeeld ´Wie heeft een neus die zo lang is als een slang? Op de rechterpagina zien we de slang. Als we het flapje op dezelfde pagina openslaan dan zien we een olifant. Op dezelfde wijze zien we dat een walvis ´duizend keer groter is´dan kleine visjes, dat een varken veel te dik is om te kunnen fladderen als een vlinder en we zien dat een eend en een pinguïn allebei een mooie oranje bek hebben.
De vragen en antwoorden zijn leuk gevonden. In combinatie met de tekeningen zullen peuters geen moeite hebben het vraag en antwoordspelletje te begrijpen.

Op de tekeningen zijn de zwart omlijnde en kleurige dieren te zien. Aardig is dat een gedeelte van het eerstgenoemde dier verwerkt is in de tekening die je ziet als je het flapje hebt opengeslagen. Soms komt dit de tekening niet ten goede. Zo is de snavel van de pinguïn wel erg lang en heeft de zebra een rare uitgestrekte kop.
Ondanks de niet altijd even geslaagde tekeningen is er veel plezier met dit boekje te beleven. De vragen en antwoorden zijn origineel, het openslaan van de flapjes is iedere keer weer leuk.  Peuters zullen zeker van dit voorleesboekje genieten.
 

Wie?
Guido van Genechten
 
Clavis, 2009   €9,95