Emilie! Eten! - Rebecca Cobb

Geplaatst 8 nov. 2013 03:21 door susan *   [ 8 nov. 2013 03:28 bijgewerkt ]

Emilie zit net lekker te kleuren als ze moet gaan eten. Met tegenzin loopt ze naar de tafel en kijkt een ´hele poos´ naar haar eten. Als ze onder de tafel kijkt ziet ze de krokodil:´Eet je dat nog op?´ vraagt hij. Ook de beer en de wolf duiken op en zij willen graag Emilies lunch opeten. ´´Maar jullie eten toch alleen maar kleine kinderen?´´Welnee´, antwoordt de krokodil ´kleine kinderen smaken vies´. ´Ja, vreselijk, vies, zegt de wolf. ´Gewoon walgelijk,´zegt de beer.´´
De dieren eten met smaak alles op en ook Emilies moeder is heel blij:´Fijn dat je alles opgegeten hebt!´ Emilie gaat weer spelen, maar haar maag maakt wel een hoop lawaai. Als het weer tijd is om te eten krijgen de dieren niets! 
Rebecca Cobb vertelt het verhaal in korte zinnen. Het verhaal wordt in de ik-vorm door Emilie verteld, een weinig voorkomende stijlkeuze in boeken voor peuters. Toch is het verhaal goed te volgen voor jonge lezers, zeker met hulp van de toegankelijke illustraties. Op deze illustraties is de achtergrond  wit en zijn het de details van de afgebeelde mensen, dieren en dingen die verrassen. De dieren hebben opvallende kleuren die de lezer terug ziet in de tekeningen die Emilie eerder maakte. De gezichtsuitdrukkingen zijn goed getroffen. Aan het einde van het verhaal kijken de dieren beteuterd toe hoe Emilie alles alleen opeet. Maar als het boek dicht geslagen wordt zien we op de achterkant dat Emilie haar nieuwe vrienden niet vergeet. 
Emilie! Eten! is een fijn en grappig voorleesboek voor alle peuters en kleuters die ook wel eens een hongerige krokodil, beer of wolf onder de tafel willen vinden. 

Emilie! Eten!
Rebecca Cobb 

De Vries-Brouwers, 2012     € 12,50