Knuffelbunny - Mo Willems

Geplaatst 8 nov. 2013 05:02 door susan *   [ 8 nov. 2013 05:03 bijgewerkt ]

Knuffelbunny De zaak van de verwisselde knuffelkonijnen
vertelt het verhaal van Trixie en Sara en hun knuffels. Beiden komen op school met hun lievelingsknuffel: konijnen die heel erg op elkaar lijken. Het leidt tot ruzie tussen de meisjes en juf neemt de knuffels in beslag. Gelukkig krijgen ze hun ´knuffelbunny´s´ weer snel terug. Maar midden in de nacht ontdekken Trixie en Sara dat de knuffels zijn verwisseld en moeten de pappa´s direct in actie komen om dat recht te zetten. 

Knuffelbunny heeft een bijzondere vormgeving. De mensen (en de knuffels) zijn tegen een gefotografeerde achtergrond geplaatst. De foto´s zijn zwart/wit, de tekeningen gekleurd. Het verhaal is in een stadse Amerikaanse idyllische achtergrond geplaatst, waaruit ´alle stadse rommel is verdwenen´. 
Het verhaal wordt in tekst en beeld verteld en er zijn allerlei details waarover met kinderen gepraat kan worden. Het valt op dat de kinderen in het boek allemaal een Nederlandse naam hebben, hoofdpersoon Trixie zit blijkbaar niet bij Aisa of Rashid in de klas. Op de tekeningen staan wel kinderen met een kleurtje, Sara, de eigenaresse van het tweede konijn en haar vader bijvoorbeeld. 

Knuffelbunny
Mo Willems 

Gottmer, 2012     € 13,95