Pip en Posy en de grote ballon - Axel Scheffler

Geplaatst 8 nov. 2013 06:54 door susan *   [ 8 nov. 2013 06:55 bijgewerkt ]

Pip en Posy en de grote ballon
is een deel uit een serie prentenboeken over thema´s die een rol spelen in het peuterleven. Pip is een konijn en een jongen, Posy is een meisjesmuis. 
In dit verhaal heeft Pip een grote rode ballon waar hij heel blij mee is. Samen met Posy gaat hij wandelen met de ballon´en iedereen wordt er vrolijk van´. Maar dan laat Pip per ongeluk de ballon los. Pip en Posy rennen achter de wegvliegende ballon aan die ´hoger en hoger gaat´ tot hij tegen een boomtak aanvliegt en knalt. Pip lijkt ontroostbaar, maar Posy weet hem op te vrolijken, ze gaan bellen blazen:´alle bellen spatten uit elkaar. Maar dat vinden Pip en Posy helemaal niet erg. Dat hoort bij bellen blazen´.
Het verhaal is geschreven en getekend door de Axel Scheffler, die vooral bekend is van zijn illustraties van de gruffaloboeken. De illustraties zijn kleurrijk, hebben leuke details en de dieren die de wereld van Pip en Posy bevolken hebben makkelijk af te lezen gezichtsuitdrukkingen. Pip en Posy en de grote ballon is een fijn prentenboek over omgaan met een teleurstelling en over het troosten van een vriend. 

Pip en Posy en de grote ballon
Axel Scheffler 

Gottmer, 2012     € 8,95