Tips voor 2+

Geplaatst 11 jul. 2014 03:34 door susan *   [ 11 jul. 2014 03:34 bijgewerkt ]

Dikkie Dik in het bos – Jet Boeke
De bekende rode kater beleeft kleine avonturen in dit kartonnen boekje dat speciaal gemaakt is voor peuters. De teksten zijn eenvoudig met leuke herhalende elementen. In het boekje zijn stevige kartonnen flapjes opgenomen die het voorlezen nog leuker maken. Naast de avonturen in het bos is er ook een boekje waarin Dikkie Dik naar de dierentuin gaat.

Toet gaat naar Dinoland – Catherine en Laurence Anholt
Dit is een prentenboek voor kleine auto-en dinoliefhebbers. Konijn Toet rijdt met zijn auto naar Dinoland en maakt daar kennis met kleine en grote dinosauriërs. Het voorleesverhaal staat vol met heerlijke klanknabootsende woorden (´toet-toet´, ´vrrroem´) dus de voorlezer kan zich uitleven. De illustraties in heldere kleuren en met grappige details zal de kleine luisteraar zeker weten te boeien.

Gonnie en zijn vriendjes in ganzenpas– Brigitte Minne
In dit mooie stevige flapjesboek wordt Gonnie aan de lezer voorgesteld:´Dit is Gonnie`. Dan gaat de lezer op zoek naar Gonnie´s huis, spannend want er kan gekozen worden uit drie flapjes. Vervolgens wordt kennis gemaakt met Gonnies vriendjes. In dit boek met maar liefs 42 flapjes schuilt veel kijk-en leesplezier

Rupsje Nooitgenoeg – Eric Carle
Deze klassieker uit 1969 kan niet stuk. Rupsje Nooitgenoeg eet zich eerst door allerlei fruit en daarna door onder andere een stuk chocoladetaart, een zure bom, een worstje en een stuk meloen. Dan krijgt hij buikpijn. Als hij gaat slapen gebeurt er een wonder.
Het eenvoudige verhaal met zijn tijdloze illustraties laat zich nog altijd prettig voorlezen.

Wat is het mooi donker – Emiri Hayashi
Voor alle kleintjes die bang zijn in het donker. Een zwarte poes gaat in het donker op stap en maakt kleine avonturen mee. Wie de donkere poes niet meer ziet moet maar even voelen: hij laat zich graag aaien.

Daar buiten loopt een schaap - Mies van Hout
Een prentenboek met traditionele liedjes is altijd leuk om mee te nemen op vakantie om samen naar de plaatjes te kijken en de liedjes te zingen. Dat kan bijvoorbeeld met de liedjesboeken van Mies van Hout Op een grote paddenstoel of Daar buiten loopt een schaap.