Tips voor 4+

Geplaatst 11 jul. 2014 03:05 door susan *   [ 11 jul. 2014 03:06 bijgewerkt ]

Billy de Kip - Marcel van Driel & Jeroen Schipper
Cowboykip Billy trekt met zijn zusjes over de prairie. Een vos heeft wel trek in een kippenboutje, maar dat laat Billy niet gebeuren. Er ontstaat een ware wapenwedloop tussen Billy en de vos met als inzet de zusjes kip.
De rijmende grappige tekst is een feest om voor te lezen en de illustraties nodigen uit om vaak te bekijken.

Boer Boris gaat naar zee – Ted van Lieshout
Een zomers prentenboek over Boer Boris die met al zijn dieren, zijn broertje en zijn zusje een dagje naar het strand gaat. Er moeten heel veel spullen mee en dat doet de voorlezer meningmaal ´O nee, Boer Boris, nee nee nee´ uitroepen. Philip Hopman laat op zijn eigen onovertroffen wijze zien hoe Boer Boris alles meekrijgt en dat het een gezellig dagje uit wordt. Dit boek is gekozen tot voorleesboek van het jaar.

Jij bent de liefste – Hans en Monique Hagen
Dit prachtig geïllustreerde boek met korte gedichten voor jonge kinderen is een klassieker. Droom samen weg bij de mooie woorden en sfeervolle tekeningen van Marit Törnqvist. Voor een rustmoment op een drukke vakantiedag.

Held op sokken – Bette Westera
De titel doet het niet vermoeden, maar het gaat hier om een stoer prentenboek. Heel wat ridders tonen hun ridderdaden: draken verslaan, vijandige ridders het land uitschoppen en jonkvrouwen redden. Toch is het de baardloze ridder op sokken die er met de jonkvrouw vandoor gaat. Het grappige boek met rijmende tekst is een voorleesfeestje en de illustraties van Thé Tjong-Khing zijn kostelijk, zoals altijd. Het boek kreeg dit jaar een Zilveren Griffel toegekend.

Ties en Trijntje op vakantie – Yvon Jaspers
Wie op zoek is naar een reeks verhaaltjes over zomerse kleuterbelevenissen zal met plezier dit boek voorlezen. Presentatrice Yvon Jaspers beschrijft de perikelen van een kampeervakantie vol met kleine avonturen. De illustraties van Philip Hopman geven het boek een vrolijke zomerse uitstraling.

Lindbergh –Torben Kuhlmann 
Een kleine muis wil net als zijn soortgenoten emigreren naar Amerika. Het lukt hem niet op een boot te komen en daarom besluit hij te gaan vliegen. Maar hij moet eerst nog uitvinden hoe dat moet. Dit prentenboek is een lust voor het oog: prachtige illustraties laten zien hoe de muis aan zijn vliegtuig werkt en dat de omstandigheden waaronder hij zijn werk doet verre van makkelijk zijn.