Tips voor 6+

Geplaatst 11 jul. 2014 02:26 door susan *   [ 11 jul. 2014 02:26 bijgewerkt ]

Trubbel de trol – Reggie Naus
Pepijn en Sanne verhuizen met hun vader naar het Nevelwoud. Al snel blijken zij niet de enige bewoners: Pepijn betrapt een trol die de vuilnisbak leeghaalt. Het is een jonge vriendelijke trol. Maar zijn vader is gevaarlijk, die droomt van een lekkere mensbeestenbiefstuk.
Trubbel de trol is een grappig en spannend boek met af en toe een serieuze ondertoon.

Bibi´s doodgewone dierenboek – Bibi Dumon Tak
Als je denkt alles te weten over de dieren die je dagelijks om je heen ziet, dan heb je het mis. Bibi weet nog veel meer. In haar unieke grappige stijl vertelt ze bijzondere wetenswaardigheden over doodgewone dieren.

Allemaal onzin – Paul van Loon
Vladimir heeft een heel speciale vriend: mannetje Onzin. Hij komt ´s avonds te voorschijn als Vladimir in bed ligt. Onzin woont in het land achter het behang en daar kun je geweldige avonturen beleven: spelen in warme sneeuw, draken aaien of voetvallen met de maan. Een heerlijk voorleesboek.

Slaapboek –Dr. Seuss
Niemand laat zich vergelijken met Dr. Seuss, een van meest geliefde kinderboekenschrijvers van Amerika. Zijn eigenzinnige rijmende teksten zijn uitstekend vertaald door Bette Westera. Het slaapboek laat zien hoe aanstekelijk gapen is. Het verhaal begint bij luis Jan Jaap´die gaapt met zijn mond zo ver open dat iemand binnendoor zijn voeten kon zien lopen´. Deze gaap wordt overgenomen door tal van wonderlijke Seussfiguren waaronder het Hoorndoller koperkwintet, de Zigzag-Zigoten, de Millinger Mop, de Snurken en de Flans. Ziljoenen vallen in slaap en de gaap is nog onderweg. Naar de lezer.

Olivier en de dwaaleilanden – Philip Reeve
Een lekker vrolijk avonturenverhaal over Olivier die met een dwaaleiland, een slechtziende zeemeermin en een arrogante albatros de strijd aanbindt met zee-aapjes, de Sarcastische zee en een jongen met een meisjesnaam.

Lotte & Roos De meisjes tegen de jongens - Marieke Smithuis
Marieke Smithuis schrijft met losse pen en met veel humor over de zusjes Lotte en Roos en hun dagelijkse belevenissen. Het boek begint midden in de winter, maar beschrijft ook de vakantieavonturen van het gezin. Leuke goed geschreven voorleesverhalen.

Wiplala – Annie M.G.Schmidt
Deze zomer is een uitgelezen periode om de klassiekers Wiplala en Wiplala weer af te stoffen. In het najaar komt de film Wiplala uit.
Wiplala is weggestuurd uit het land van de Wiplala´s omdat hij zo beroerd ´tinkelt´ (tovert). Hij wordt liefdevol opgenomen door de familie Blom, maar ook zij krijgen heel wat te stellen met zijn slordige getover.