Tips voor 9+

Geplaatst 10 jul. 2014 03:51 door susan *   [ 10 jul. 2014 03:52 bijgewerkt ]

David Walliams schreef een reeks boeken die allemaal krankzinnig leuk zijn. In Mr. Stink ontfermt Chloe zich over een stinkende zwerver en biedt hem een plaats in de schuur. Niemand mag dat weten, zeker niet haar moeder die midden in een verkiezingsstrijd zit. Alles lijkt goed te gaan tot Mr. Stink tijdens het ontbijt naar binnen stapt.
In Joe Biljoen probeert de onvoorstelbare rijke Joe te verbergen hoe rijk hij is. Hij wil naar een gewone school en vrienden maken, maar dat valt niet mee.
Broodje Rat gaat over Zoë, zij probeert haar huisdier te beschermen tegen een vreselijk lot.
Walliams´stijl doet sterk denken aan Roald Dahl; hij beschrijft fantastische avonturen en schuwt daarbij de overdrijving niet.

Broergeheim – Emiel de Wild
Joeri´s ouders sturen hun zoon voor een ongeplande logeerpartij naar oma. Als Joeri terugkomt is de familie verhuisd en doen zijn ouders of Joeri´s oudere broer Stefan nooit heeft bestaan. Joeri probeert in contact te komen met zijn broer en erachter te komen waarom zijn ouders zo raar doen.
Een intrigerend spannend en origineel verhaal. Emiel de Wild kreeg er een Zilveren Griffel voor.

I love Liv – Marlies Slegers
Liv zit in de brugklas en houdt een dagboek bij. Vier delen zijn er inmiddels verschenen waarin Liv op grappige wijze, maar ook eerlijk en soms heel serieus haar wel en wee met de lezer deelt. De I love Liv boeken zien er aantrekkelijke uit en zijn met een vlotte pen geschreven. Lekker leesvoer voor in de vakantie.

Hotel de grote L – Sjoerd Kuyper
Kos probeert met zijn zusjes het hotel van hun vader te runnen als hij in het ziekenhuis belandt. Hun moeder is overleden en wordt gemist. Het hotel runnen valt echter niet mee: de klanten zijn ontevreden en er blijken geldproblemen te zijn. De kinderen proberen de moeilijkheden niet alleen voor hun vader verborgen te houden, ze proberen ze ook op te lossen.
Dit boek is een roetsjbaan van gebeurtenissen en emoties en prachtig geschreven.

Spookbeeld
Als er een kampvuurtje wordt ontstoken mag een lekker griezelverhaal niet ontbreken. Boomsma schrijft huiveringwekkende griezelverhalen (en ook een paar minder enge).

De waanzinnige boomhut - Andy Griffiths en Terry Denton 
Zin in lichte vermakelijke kost, dan zijn de boeken over de waanzinnige boomhut van Andy en Terry wat je zoekt. In woord en beeld vertellen de jongens over hun avonturen en hun bizar leuke boomhut.