In de auto

Geplaatst 4 jul. 2013 01:51 door Onbekende gebruiker   [ 4 jul. 2013 02:55 bijgewerkt door susan * ]

Niet iedereen houdt ervan te lezen in te auto; een luisterboek kan dan de oplossing zijn om een lange rit door te komen. Heel veel kinderboeken zijn als luisterboek verkrijgbaar. Recent kwamen er twee mooie luisterboeken uit die de auteurs zelf voorlezen: 

Het grote Robin luisterboek van Sjoerd Kuyper. Fijne warme verhalen over kleuter Robin die een zusje krijgt, met zijn opa over God filosofeert en verliefd wordt. 
Tosca Menten sprak haar populaire verhaal Dummie de mummie en de gouden scarabee in. Het gaat over Goos die op een dag een levende mummie in zijn bed vindt. Een grappig verhaal. 
Een aanrader zijn de luisterboeken van Paul Biegel die ingesproken zijn door Gijs Scholten van Aschat. Hij brengt Biegels verhalen echt tot leven. Voor kinderen vanaf een jaar of acht is dat Het Sleutelkruid. Het verhaal gaat over een oude koning. Zijn hart is bijna uitgeklopt en heeft sleutelkruid nodig. Een dokter trekt erop uit om het kruid te zoeken. Hij stuurt tijdens zijn reis dieren naar het paleis van de koning om verhalen te vertellen. Want een goed verhaal doet het hart sneller kloppen. 
Voor wat oudere kinderen is De tuinen van Dor. Een sfeervol verhaal over een prinses die verliefd wordt op een tuinmansjongen. Een heks verandert de jongen in een bloem. De prinses onderneemt een gevaarlijke reis om de betovering te verbreken. 

Een andere leuke afleiding in de auto zijn zoekboeken. Die zijn er in vele soorten en maten.
Voor de kleinsten is er het Dikkie Dik reuzen zoekboek. Met recht een reuzenboek, want het is heel groot en vol zoekplaten met Dikkie Dik in de hoofdrol. Vanaf drie jaar. 
Lemniscaat brengt deze zomer Het spelletjesboek voor de vakantie uit. Daarin zijn vierentwintig tel-, zoek- en puzzelplaten opgenomen. In het boek staan verder vakantiespelletjes en knutseltips. Bekende figuren uit de boeken van Lemniscaat spelen de hoofdrol. Het boek is gemaakt voor kinderen tussen 4-7 jaar. 
Andere leuke zoekboeken: 
Gewoon gek van Ingrid en Dieter Schubert (vanaf vier jaar) 
Zoekboeken van Charlotte Dematons: Nederland of De gele ballon (vanaf zes jaar) 
Op reis; mijn flap-zoek speurboek van Lilli L´Arronge. Voor kinderen vanaf vier jaar.