Tips voor 12 +

Geplaatst 4 jul. 2013 05:29 door susan *   [ 8 jul. 2013 02:47 bijgewerkt ]

Erebos
– Ursula Poznanski 

Nick krijgt een geheime game in handen die bloedspannend is. Game en werkelijkheid gaan steeds meer door elkaar lopen en dat neemt verontrustende vormen aan. Spannend origineel verhaal. Ook het tweede boek van Poznanski, Saeculum, is spannend. Daarin gaat een groep jongeren larpen. Ze lijken het slachtoffer te worden van een oude vloek.

Rebel met vleugels – Marcel Roijaards
Op het oude Kreta vertellen jongeren het verboden verhaal over hun vriend Icarus. Hij hield van het leven en was nergens bang voor. De levenslust van Icarus slaat over op de lezer; een boek waar het levensplezier vanaf spat. 

Gladiator – Simon Scarrow 
In de serie Gladiator volgt de lezer Marcus die na de moord op zijn vader als slaaf wordt verkocht. Hij komt terecht op een Gladiatorenschool waar hij moet zien te overleven. 
In de serie zijn drie delen verschenen: Vechten voor vrijheid, Straatvechter en Zoon van Spartacus. 
De boeken zijn spannend en avontuurlijk. 

De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine – Ransom Riggs
Jacob heeft van zijn opa al veel verhalen gehoord over de wonderlijke kinderen op de foto´s die opa hem laat zien. Hij kan dan nog niet vermoeden dat hij die kinderen zal ontmoeten en dat ze in gevaar zijn. De foto´s van de kinderen zijn in het boek opgenomen en het verhaal is verrassend en spannend.

Lara –Inez van Loon
Van Loon schetst in haar boek het leven van Lara in de Stalinistisch Sovjet Unie en ze vertelt over Olga, een van de dochters van de laatste tsaar. Beide meisjes leven in een moeilijke tijd, maar de schrijfster heeft er geen zwaar verhaal van gemaakt. Een boek dat vooral meisjes met belangstelling voor geschiedenis zal aanspreken. 

Morgen toen de oorlog begon – John Marsden
Een bloedspannende serie over een stel jongeren in Australië die na een weekend kamperen in de bush erachter komen dat er een verschrikkelijke oorlog is uitgebroken. Zij moeten ontdekken wat er aan de hand is, uit de handen van de onbekende vijand blijven en besluiten wat ze gaan doen. In zeven boeken wordt hun verhaal verteld. 

Trash – Andy Mullison
Raphael en zijn vrienden wonen op een vuilnisbelt en leven van wat ze daar vinden. Op een dag vinden ze een tasje met een sleutel erin. Al snel blijkt dat de politie naar dit tasje op zoek is. De vrienden besluiten niets te zeggen en uit te zoeken waar die sleutel op past. 
Trash is een spannend boek dat een mooi beeld geeft van het leven van straatjongens. Het is ook een feelgood boek, want het loopt goed af. 

Ik zal er zijn – Holly Goldberg Sloan
Emily en Sam vallen als een blok voor elkaar. Maar makkelijk wordt het niet. Sam heeft een gewelddadige vader en een jongere broer voor wie hij zorgt. Sams vader trekt met de jongens van stad naar stad en het is een kwestie van tijd voor Sam en Emily gescheiden zullen worden. Een ontroerend mooi verhaal met een fijn einde. 

Rotmoevie – Marian De Smet
Eppo krijgt in Frankrijk een lift van Tabby. Beetje bij beetje komt de lezer erachter waar Eppo en Tabby voor proberen weg te vluchten. Een mooi geschreven ´roadnovel´. 

Zwarte zwaan – Gideon Samson
Indringend vertelt Samson het verhaal van de twaalfjarige Rifka die iedereen naar haar hand zet en pesten tot een kunst heeft verheven. Op een dag besluit zij haar eigen begrafenis in scène te zetten.

Vergelding - Tim Bowler
Maja vindt in het bos drie lijken. Als de politie gaat zoeken vinden ze niks. Maja herkent in een van de politiemensen de dode vrouw die ze in het bos heeft gezien. 
Voor wie zin heeft in een spannende thriller.