Tips voor 4+

Geplaatst 5 jul. 2013 04:47 door susan *   [ 14 jul. 2013 04:35 bijgewerkt ]

Het grote voorleesboek van zomer, zand en zee
– Selma Noort 

Roel en Noor gaan met hun ouders en poes Dropje op vakantie aan zee. Ze maken veel kleine avonturen mee. Een fijn zomervoorleesboek met prachtige illustraties. Ook met knutseltips, recepten, liedjes en versjes

Bij ons in het circus- Koos Meinderts
Voor ieder die een circus tegenkomt, of er een zou willen tegenkomen. Met mooie rijmende teksten worden de circusartiesten voorgesteld. En ze zijn natuurlijk ook te zien op de tekeningen van Annette Fienieg 

Boer Boris – Ted van Lieshout
Boer Boris heeft het maar druk op zijn boerderij. Hij zorgt voor de dieren en rijdt op zijn tractor. De rijmende tekst nodigt uit om alles op de boerderij te tellen. Het boek is geïllustreerd door Philip Hopman. Ook Boer Boris gaat naar zee is een aanrader. Als Boer Boris naar het strand gaat moet er wel heel veel mee. 

Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft – Werner Holzwarth
Een klassieker die al rond drie jaar voorgelezen kan worden. Een mol krijgt een drol op zijn hoofd (dat is goed te zien op de tekening) en gaat verhaal halen. Veel dieren zijn onschuldig, zij maken heel andere poep. Als de kleine mol de schuldige gevonden heeft zal hij hem even een poepie laten ruiken. 
Onmisbaar op een boerderijvakantie met kleine kinderen die net zindelijk zijn geworden en vaak een fascinatie hebben voor poep. 

Emma op vakantie – Jolet Leenhouts
Een prentenboek zonder tekst met spannende flapjes. Emma en haar grote zus gaan op vakantie: ze nemen afscheid van de poes, worden belaagd door meeuwen op de parkeerplaats en slapen in een vreemd bed is wel griezelig. Emma gaat naar het strand en het circus en als ze thuis komt is daar weer de poes. 

Op reis met het vliegtuig – Pierre Winters
Een prentenboek dat alles laat zien over vliegtuigen en reizen met een vliegtuig. Een goed prentenboek om een vliegreis mee voor te bereiden en/of nog eens uitgebreid met elkaar na te bespreken. 

Woeste Willem – Ingrid en Dieter Schubert 
Frank sluit vriendschap met een humeurige oude zeerover. Leuk origineel verhaal met illustraties waar elke keer weer wat op te ontdekken valt. Niet voor niets al jaren een geliefd prentenboek.