Voorleesdagen 2018Op 24 januari 2018 starten voor de vijftiende keer de Nationale Voorleesdagen. Traditioneel gebeurt dat met het Voorleesontbijt: tal van bekende (en onbekende) voorlezers zullen op scholen en kinderdagverblijven de dag beginnen met voorlezen. 
Nederlandse jeugdbibliothecarissen hebben uit het aanbod van 2016 tien boeken voor peuters en kleuters geselecteerd die centraal staan tijdens de Voorleesdagen. Eén boek, Ssst! De tijger slaapt geschreven en geïllustreerd door Britta Teckentrup, is verkozen tot Prentenboek van het Jaar. De belangrijkste criteria bij het kiezen van de Top Tien zijn dat het boek ´een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties heeft en bovendien voldoende aanknopingspunten biedt voor interactie met peuters en kleuters´. De Nationale Voorleesdagen zijn een initiatief van Stichting Lezen en worden georganiseerd door de CPNB. 

Dit is de prentenboek Top Tien voor De Nationale Voorleesdagen 2018. De boeken staan in willekeurige volgorde. Een aantal boeken zijn op kinderboekenpraatjes besproken. Klik voor de recensie op de titel. 


De Prentenboek TopTien voor De Nationale Voorleesdagen 2018:

- Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup (Gottmer)

- Gewoon zoals je bent van Jonny Lambert (Veltman)

- Slaap maar fijn, bouwterrein van Sherri Duskey Rinker en Tom Lichtenfeld (Moon)

- Antonia van Anke de Vries en Piet Grobler (Lemniscaat)

- De kusjeskrokodil van Jozua Douglas en Loes Riphagen (De Fontein)

- Alberts Boom van Jenni Desmond (Lemniscaat)

- Ik ben bij de dinosaurussen geweest van Edward van de Vendel en Floor de Goede
(Querido)

- Mijn potje van Anita Bijsterbosch (Clavis)